Her har vi listet opp noen forslag til steder man kan, og kanskje bør, besøke når man er på Kreta.

Knossos
Knossos

Knossos er et "must" når du besøker Kreta. I alle fall dersom du er interessert i Kretas historie. Knossos ligger ved Heraklion, vel 2 timer kjøretur fra Tavronitis, og Villa Marella.

Festos
Festos

Festos var en by allerede 6000 år før Kristus, beliggende nær sørkysten, 55 km sør for Heraklion. Palasset man besøker ble bygget ca 2000 år før Kristus, og ruinene er vel verd et besøk.

Kydonia
Kydonia

Kydonia var den tredje største byen i den Minoiske kulturen på Kreta. Beliggende midt i Chania by er dette et veldig enkelt mål og besøke. Faktisk er hele sentrum av Chania bygget oppå Kydonia, men kun små deler er forståelig nok utgravd.

Fortezza Rethymnon
Fortezza Rethymnon

Fortezza i Rethymnon er et av de største, og et av de best bevarte forta fra den venetianske perioden. Beliggende i sentrum av Rethymnon. Anbefales !

Fragokastello
Fragokastello

Fragokastello er et helt intakt lite fort beliggende ved Sfakia, på sørkysten. Fortet ble bygget av Venetianerne i perioden 1371 til 1374. Fortet har den klassiske firkantede formen, med et tårn i hvert hjørne. Fantastisk strand rett nedenfor.

Aptera
Aptera

Aptera er et tyrkisk fort, beliggende 12 km øst for Chania. Bygget som en del av en kjede fort etter den Kretiske revolusjonen i 1866.

Arkeologisk Heraklion
Arkeologisk Heraklion

Det arkeologiske museet i Heraklion har verdens største samling av Minoiske antikviteter. Museet er regnet som et av de viktigste i Europa, og dekker den Minoiske kulturen gjennom 5500 år.

Maritime
Maritime

Det maritime museet i Chania. Beliggende ved innløpet til havnen er museet veldig enkelt å finne. Museet viser blant annet elementer fra unionen mellom Kreta og Hellas i 1913 og fra den andre verdenskrig.

Maleme_kirkegård
Maleme_kirkegård

På den tyske krigskirkegården i Maleme ligger mer enn 4000 tyske soldater begravet. Området er meget fint vedlikeholdt. Kun10 minutter fra våre leiligheter.

vouves-olive-tree-1
vouves-olive-tree-1

Et av verdens eldste oliventrær befinner seg i Vouves, bare 20 minutter kjøretur fra Tavronitis. Treet er minst 2500 år gammelt. Det er også et oliven-museum på stedet.

Kunstnerpark
Kunstnerpark

Like ved motorveien 7 km øst for Chania ligger det en kuntnerpark, der det produseres brukskunst, smykker, lærvarer og alt det andre man kan finne i de små butikkene i Chania. Spør oss om veien! Parken består av 87 bygninger med 112000 kvadratmeter areal.

Terra Creta
Terra Creta

Bestill en omvisning på Terra Creta, et av Kretas nyeste og beste olivenpresserier. Terra Creta ligger bare 10 minutters kjøretur fra våre leiligheter.