top of page

Kreta har over 1600 byer og landsbyer. Heraklion er hovedstad og størst, med 130000 innbyggere.

Chania og Rethymnon er de neste, med henholdsvis 75000 og 35000 innbyggere. Men det er så utrolig mye mer, sjarmerende fiskerlandbyer, pulserende badebyer, og koselige fjellandsbyer. Her er bare et lite utvalg.

Heraklion
Heraklion

Heraklion, Kretas største by og hovedstad, med ca 200.000 innbyggere. Vel verdt et besøk, gjerne i forbindelse med Knossos. Kjøretid fra Villa Marella ca. 2 timer.

press to zoom
Chania
Chania

Chania er uten tvil Kretas vakreste større by. Koselig havnepromenade, gode restauranter og et vell av handlegater. For ikke å glemme byens fantastiske innendørs marked. Et must !! Du kommer hit å et kvarter med bilen, eller en halvtime med buss fra Tavronitis.

press to zoom
Rethymnon
Rethymnon

Rethymnon er Kretas 3. største by, med ca. 30000 innbyggere. Gamlebyen med de koselige trange handlegatene, og fortet er virkelig verdt å besøke. Hit tar det en time med bil fra Villa Marella.

press to zoom
Agios Nikolaos
Agios Nikolaos

Agios Nikolaos ligger et stykke øst for Heraklion, og ikke langt fra Spinalonga. En meget vakker og koselig middels stor by som er verdt et besøk. Regn med ca 3 timer kjøretid fra Villa Marella.

press to zoom
Kissamos (Kastelli)
Kissamos (Kastelli)

Kissamos, også kjent som Kastelli, er en by med ca 5000 innbyggere. Koselig strandpromenade med mange restauranter, og en veldig fin bystrand. Ca 20 minutters biltur fra Villa Marella.

press to zoom
Paleochora
Paleochora

Paleochora er en virkelig perle av en by, beliggende på sørkysten av Kreta. En meget fin strand løper langs hele vestsiden av byen, masser av koselige spisesteder. Byens hovedgate stenger klokka 19, og restaurantene flytter ut i gata. Man kjører hit på en time og 10 minutter. Fantastisk tur over fjellet.

press to zoom
Kolymbari
Kolymbari

Kolymbari ligger kun 4 km fra Villa Marella. Koselig by med fiskehavn, mange koselige butikker og strandpromenade med 6-7 restauranter. Kun 5 minutter med bil eller buss fra Tavronitis.

press to zoom
Platanias
Platanias

Platanias har mye å by på. Shoppingeldorado, en mengde restauranter, fotballpuber med norske kamper, et heftig natteliv og en koselig gamleby med fantastisk utsikt. Kun 5-6 minutter med bil eller 10 minutter med bussen fra Tavronitis.

press to zoom
Agia Galini
Agia Galini

Agia Galini ligger på sørkysten, tvers over for Rethymno. Fantastisk flott by bygd i en bratt skråning med fantastisk utsikt over Det Libyske Hav.

press to zoom
Plakias
Plakias

Plakias er en koselig liten kystby beliggende på sørkysten, tvers over fra Rethymnon. Det er mange fine strender i området, og byen kan kombineres med en tur til Preveli-stranden beskrevet under Strender.

press to zoom
ChoraSfakion
ChoraSfakion

Chora Sfakion er en søt liten landsby på sørkysten med en fantastisk fin hjemmeside. Dette er endestoppestedet for båtruta fra Paleochora. Man kan altså kjøre til Paleochora, ta båten til Chora Sfakion, og kjøre tilbake.

press to zoom
Loutro
Loutro

Loutro er en liten ferieby litt vest for Chora Sfakion. Hit kommer man bare til fots over fjellet eller med båt fra Chora Sfakion. Her finner man virkelig freden og ferieroen !

press to zoom
bottom of page